2022/10/03

Goizez

10.30h-12h: 2.1. mahaia: Espainiako Gobernuko Kontsumo Ministerioaren politika publikoak elikadura-kontsumo osasungarriago eta iraunkorrago baterako

12.30h – 14h: 2.2. mahaia: Elikadura-eredua eraldatzen duten politikak

  • Elikagaien nutrizio-konposizioari eta publizitateari buruzko Txileko legea
  • Kontsumitzailearen boterea Mexikon elikadura eraldatzeko

 

Arratsaldez

16.30h-18h: 2.3 mahaia: Lehen sektorea eskola-elikaduraren aldaketaren ardatz gisa

  • Elikadura subiranotasunaren aldeko sareak sortzen Debagoienan (Ereindajan)
  • Afrika: eskola-elikadura, elikadura-subiranotasunaren eragile
  • Baserritarrak eskola-elikaduraren aldaketaren eragile gisa (Etxalde)

18.30h-20h: 2.4 mahaia: Eskola-elikadura osasuntsu eta iraunkorrerako bideak

  • Elikagai ekologikoak Nafarroako eskola jantokietan (CEPAEN)
  • Qualità & Servizi, sukaldaritza kolektibo osasungarri eta jasangarriko enpresa publikoa (Sesto Fiorentino, Italia)
  • Ekonomia Zirkularra Balearretako Eskola Elikaduran   (Menorca al Plat)