2022/10/04

Goizez

10h-10:30: Izen ematea eta materiala jasotzea

10.30h-12h: Politika publikoak elikadura-kontsumo osasungarriago eta iraunkorrago baterako

12.00h – 12:30h: Kafea

12.30h – 14h: Elikadura-eredua eraldatzen duten politikak

Arratsaldez

16h-16:30: Izen ematea eta materiala jasotzea

16.30h-18h: Lehen sektorea eskola-elikaduraren aldaketaren ardatz gisa

  • Elikadura subiranotasunaren aldeko sareak sortzen Debagoienan. Ainhoa Narbaiza, Ereindajan
  • Elikagaien erosketa publikoa: Elikadura subiranotasunaren garapenerako tresna. Marijo Imaz, Urduñako elikadura-estrategia teknikaria
  • Baserritarrak eskola-elikaduraren aldaketaren eragile gisa. Amets Ladislao, Etxaldeko emakumeak

18.00h-18:30h: Kafea

18.30h-20:15h: Eskola-elikadura osasuntsu eta iraunkorrerako bideak

  • Elikagai ekologikoak Nafarroako eskola jantokietan. Silvia Larrañeta, CEPAEN
  • Sukaldaritza kolektibo osasungarri eta jasangarriko enpresa publikoa. Filippo Fossati, Qualità & Servizi enpresako zuzendaria (Sesto Fiorentino, Italia)
  • Ekonomia zirkularra Balearretako Eskola Elikaduran. Noemi Garcia, Menorca al Plat proiektuko zuzendaria