2022/10/04
Goizez
10h-10:30: Izen ematea eta materiala jasotzea
10.30h-12h: Politika publikoak elikadura-kontsumo osasungarriago eta iraunkorrago baterako
- Elikadura Segurtasunaren eta Nutrizioaren Espainiako Agentzia, Espainiako Kontsumo Ministerioa. Isabel Peña-Rey, Zuzendaria
- Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Generalitat Valenciana. Isaura Navarro, Osasun Publikoko Idazkari Autonomikoa
12.00h – 12:30h: Kafea
12.30h – 14h: Elikadura-eredua eraldatzen duten politikak
- Elikagaien nutrizio-konposizioari eta publizitateari buruzko Txileko legea. Fernanda Mediano, doktoratu ondoko ikertzailea, Global Food Research Program. University of North Carolina at Chapel Hill
- Kontsumitzailearen boterea Mexikon elikadura eraldatzeko. Alejandro Calvillo, El poder del Consumidor proiektuko zuzendaria
Arratsaldez
16h-16:30: Izen ematea eta materiala jasotzea
16.30h-18h: Lehen sektorea eskola-elikaduraren aldaketaren ardatz gisa
- Elikadura subiranotasunaren aldeko sareak sortzen Debagoienan. Ainhoa Narbaiza, Ereindajan
- Elikagaien erosketa publikoa: Elikadura subiranotasunaren garapenerako tresna. Marijo Imaz, Urduñako elikadura-estrategia teknikaria
- Baserritarrak eskola-elikaduraren aldaketaren eragile gisa. Amets Ladislao, Etxaldeko emakumeak
18.00h-18:30h: Kafea
18.30h-20:15h: Eskola-elikadura osasuntsu eta iraunkorrerako bideak
- Elikagai ekologikoak Nafarroako eskola jantokietan. Silvia Larrañeta, CEPAEN
- Sukaldaritza kolektibo osasungarri eta jasangarriko enpresa publikoa. Filippo Fossati, Qualità & Servizi enpresako zuzendaria (Sesto Fiorentino, Italia)
- Ekonomia zirkularra Balearretako Eskola Elikaduran. Noemi Garcia, Menorca al Plat proiektuko zuzendaria